Mózes akáckéreg-teát ivott?

mozes.jpg▓ Benny Shannon a jeruzsálemi Hebrew University tanárának vitakedvelő cikke jelent meg a “Time and Mind” c. bölcsészeti kiadvány márciusi számában.

“Magasan valahol a Sínai hegy tetején Mózes pszichedelikus (tudatosságot fokozó) kábítószert vett be, amikor meghallotta Isten Tízparancsolatát. A Biblia-időkben léteztek gondolkodást befolyásoló kábítószerek, amelyek az izraeliták vallási szertartásainak a kellékei voltak. Ami pedig Mózest illeti a Sínai hegyen, ez vagy valami kozmikus természetfeletti jelenség lehetett, amit nem hiszek, vagy legenda, amit megint nem hiszek, végül, és ez nagyon is lehetséges, egy esemény, amely Mózest és Izrael népét összehozta. Mózes valószínűleg kábítószer hatása alatt volt, amikor az égő bokrot látta. A Biblia írja, hogy az emberek hangokat látnak, ami klasszikus jelenség, vegyük példának az amazoni vallásos szertartásokat, amelyen kábítószereket használnak, hogy «a zenét láthassák». Ezt a saját tapasztalatom alapján tudom, mert 1991-ben, Braziliában az Amazon őserdőben részt vettem egy vallásos szertartáson és magam is megpróbáltam azt a bizonyos «ayahuasca» nevű pszichotróp növényt. Olyan látomásokat tapasztaltam, amelyeknek vallási-lelki jelentései voltak. Az «ayahuasca» növény pszichedelikus hatása hasonló az akácfa kérgéből főzött teához, amit a Biblia is gyakran említ.
Az izraeliták vallásos szertartásaihoz a Negev és Sínai térségében található pszichotropikus növényeket használtak. De erre nincs közvetlen bizonyítékom, ami természetes. Ugyanakkor logikusnak tűnik az, hogy valami akkor tényleg átváltozott az emberek tudatában. A Biblia más növényeket is említ, mint például a Paradicsomban a “jó és a gonoszság” tudásának a fája. Persze, nem mindenki hoz le a hegyről Tórát, aki ilyen teákat iszik. Ehhez Mózesnek kell lenni!” http://www.haaretz.com

“Itt megjelent neki az Isten angyala a tűz lángjában, egy égő csipkebokorban. Mikor odanézett, látta, hogy a bokor ég, de nem ég el.” — (Kivonulás 3:2)

“Így tehát mi, akik rendíthetetlen országot kaptunk hazánkul, legyünk hálásak, s szolgáljunk Istennek, neki tetsző módon, tisztelettel és félelemmel. Mert a mi Istenünk emésztő tűz.” — (Zsidóknak 12:28-29)

▓ Mózes eredetileg Osarsiph nevű heliopoliszi származású, tehát nem zsidó pap volt Egyiptomban, aki a hikszoszok kiűzetése utáni időben a történelem szerint 80 ezer, az Ószövetség szerint (M.II.12.37) 600 ezer felnőtt zsidót vezetett ki Egyiptomból Palesztinába, mert fertőző bélpoklos betegésük miatt a fáraó száműzte őket. Osarsiph később a Mózes nevet vette fel, és a Biblia is említi, hogy az ő bélpoklosságát (Kivonulás 4:6) Jahve csodatevő cselekedete gyógyította meg.[A világhálózaton több oldalon foglalkoznak Mózes származásával, a betegségekkel és hogy miért űzték ki őket Egyiptomból.] –TJ

Reklámok

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

%d blogger ezt kedveli: