Közelebb a húsosfezékhoz?

«Otthagyjuk Fletóékat és átmegyünk Viktorékhoz» – És ez a 300 ezer ingcserélgető szemrebbenés nélkül és gyakran váltogatja a fehérneműt! Ha zsírosabb hús fő a szomszédos fazékban, akkor ez a tömeg még a nemzetiszocialisták közé is bebújna!

gyurcsany2 lantosorban▐ 300 ezren átálltak a Fideszhez
2008. 01. 14. FigyelőNet — “A Marketing Centrum január eleji felmérésének eredményei szerint továbbra is jelentős a Fidesz fölénye, és nagy valószínűséggel a “most vasárnapi” választáson is négy párt jutna be a parlamentbe. A Fideszt változatlanul a jogosultak 38 százaléka érzi a kedvenc pártjának, míg az MSZP-t továbbra is csak 23 százalékuk tekinti annak, azaz az ellenzéki pártnak továbbra is 1,2 millió fővel több támogatója van, mint a nagyobbik kormánypártnak. Az MDF-fel és az SZDSZ-szel egyaránt valamivel több mint 3 százalék szimpatizál.

orban_gyurcsany A “most vasárnapi” parlamenti választáson várhatóan résztvevők 19 százalékának azonban egyelőre nincs kedvenc pártja, így korai lenne még lefutottnak tekinteni a 2010-es választást. Még akkor is, ha a Fidesz előnye a pártválasztók körében jelenleg 21 százalék.

Az ellenzék főlényében szerepet játszik az is, hogy a 18 évnél idősebbek 48 százaléka fél a jövőtől, miközben csak 41 százalékuk mondta azt, hogy bízik a jövőben. A legnagyobb valószínűséggel a bizonytalanok tartanak a jövőtől, az optimisták (?) aránya pedig egyedül az MSZP táborában magasabb 50 százaléknál. “◘

► Köztudott, hogy a véleménykutató-cégek, — bárhol a világon — kétes és mesterkélt eredményeikkel befolyásolják a gyanútlan és sokszor határozatlan társadalom gondolkodását. Ki ellenőrzi azt, hogy kiket kérdeznek meg, és mennyire hitelesek a számok, amikkel a tömegeket etetik? Az átlag, politikában járatlan egyén, aki aggódik a jövője miatt, látván a nyilvánosságra hozott “eredményt” úgy határoz, hogy a “nyertesnek ígérkező pártot” választja — akár előnyös az országnak, nemzetnek, akár nem. — TJ

Reklámok

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

%d blogger ezt kedveli: