Tömegoszlató fájdalomsugár

▐ A Pentagon 11 év alatt legalább 60 millió dollárt költött kutatásokra, a hogy azok milyen hatással vannak az emberi testre. Ezek bizonyos alkalommal a polgári lakosság ellen olyan eszközök, amelyek állítólag nem okoznak tartós sérüléseket, ugyanakkor mégis képesek feloszlatni a tömeget. Az egyik ilyen eszköz az ADS (Active Denial System, vagyis Aktív Tömegoszlató Rendszer), más néven a fájdalomsugár, ami 95 gigahertzes mikrohullámú sugarat bocsát ki, mely hőt idéz elő a célterületen tartózkodó emberek bőrfelületén. Minél tovább éri őket a sugár, annál nagyobb fájdalmat okoz – elvben arra kényszerítve őket, hogy a területet minél hamarabb elhagyják.

A gépezet felszerelhető terepjáró (Humvees) kocsikra is. Akik hajlandóak voltak magukat alávetni a kísérletezéseknek, azt mondják, hogy

…«a sugár olyan érzést kelt, mintha óriási forró villanykörte köré lenne csavarva a teste, amiről képtelenség elszabadulni. Senki nem bírja tovább 3 másodpercnél.»

«Hey, fasiszta-nyilas magyarok! Mi közzétek merjük engedni az embereinket, de ne lepődjetek meg azon, ha nemhalálos-sugárral oszlatunk szét titeket. A lecke forró lesz, nem fogtok megdögleni, legfeljebb egy kicsit majd elég a testetek.»

Vajon magukkal hozták-e az izraeli katonák a fájdalomsugaras fegyvereiket? A képen egy nemhalálos-sugárral “lecsendesített” állampolgár.–tj

Reklámok

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

%d blogger ezt kedveli: