Valami rettenetes történik az országban?

▐ Ünnep a Dohány utcai zsinagógában. Balról jobbra: Orbán Viktor, Boross Péter, Szili Katalin, Gyurcsány Ferenc és Sólyom László. /Foto: MTI/

Nincs szükség a miniszterelnöki felvilágosításra, mert a rettenetes részt már mindannyian észrevettük! Gyurcsány a rettenetesre azt érti, hogy «Soha nem látott antiszemitizmus van Magyarországon». Jó, akkor megint be kell hívni a felszabadítókat, a Moszád — ÁVH és ÁVÓ néven — már úgyis ott védi a békét 1945 óta!

A «Lipták-levelek» megérkeztek a Gyurcsány asztalára
Részletek ITT

«Az õsi magyar, piros és fehér Árpádsávos zászló — Gyurcsány szerint — az ország demokratikus többsége számára a magyar nemzetiszocialisták szimbóluma, sokak számára a magyar nácik szimbóluma. Ez alatt a zászló alatt magyar zsidók ezreit hurcolták el Auschwitzba. Az emberek többségének ez a zászló azt jelenti, hogy a Fidesz érdekközösségben áll a szélsõjobboldali antiszemita erõkkel. Nem akarják elhatárolni magukat tõlük. Azt állítják, hogy nem szélsõjobboldaliak vagy antiszemiták, de nem akarják megkülönböztetni magukat tõlük és nagyon tudatosan elmossák a határvonalat.

Az õszi események óta felerõsödött az antiszemitizmus: Azt kell mondanom, hogy soha nem volt annyi antiszemita megnyilvánulás mint most. – A feleségem a jogi karon elõadó. Múlt héten, amikor kilépett az egyetem központi épületébõl, a kezébe nyomtak egy olyan szórólapot, amilyet az elmúlt ötven évben nem láttunk Magyarországon. Ez egy nagyon egyértelmû és félreérthetetlen antiszemita pamflet. Ez nem csak azért sért engem, mert a feleségem zsidó származású. Tavaly õsszel a Kossuth téren ötven, feltételezett zsidó származású politikus nevét olvasták fel. Egy órával késõbb a Fidesz politikusai felléptek ugyanarra a színpadra és nem mondták: kérjük, ne tegyétek ezt, ezen az áron nem kell a támogatásotok. Valami rettenetes történik Magyarországon.»

Az orosz energiafüggésre vonatkozó kérdésre a londoni The Times folyóiratnak Gyurcsány azt mondta:

«az EU-n belül Magyarország függ a legnagyobb mértékben, több mint 80 százalékban az orosz földgázszállításoktól, és nem mondhatom azt a magyar családoknak, hogy most nem fûthetnek, mert majd lesz egy közös európai energiapolitika.» [MTI, InfoRádio, Index]

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: