Főszereplőnk: dr. Jeszenszky Géza


Ügynöklista — forrás: http://www.lakatospal.hu
“Dr. Jeszenszky Géza (szül. 1941. 11.10. Bp.) — CIA – 1966-ban szerzett diplomát az ELTE történelem-angol szakán. 1973-tól ösztöndíjas aspiráns volt az MTA Történettudományi Intézetében. 1976-től a MKKE adjunktusa, majd 1984-86 között a kaliforniai egyetemen, Santa Barbarában tanított. Az MDF alapító tagja, később országgyűlési képviselője, 1990-től külügyminiszter. Az 1970-es évektől a BM III/III Csoportfőnökség, majd a III/I csf. Munkatársa, az USA-ban pedig átszervezték.”

N.B. Az *Ügynöklistán* közel száz személy neve szerepel: letölthető *ITT.*
Az Interneten napok óta cirkáló E-mailek szerint nem meglepő, hogy dr. Jeszenszky Géza tagadja és cáfolja a róla szóló fenti adatokat. Mi, akik évtizedekig aggódva figyeltük az Amerikában, ilyen-olyan megbízatással “tevékenykedő” magyarországi állampolgárokat, furcsának találjuk, hogy például kommunista rendszerben és szellemben iskolázott — történelemszakos! — egyén amerikai fiatalokat taníthat. Talán úgyis mindegy? — Mert mi az, amit a fenti szövegben J.G. kifogásolhat? Az utolsó mondat? Vagy hogy állítólag valamilyen kapcsolata volt a CIA-val? A CIA nemcsak régen, de napjainkban is hatalmas aktákat gyűjt gyanús egyéneken. Kevesen tudják, vagy nem is akarják tudni, hogy a CIA idegen államok ügynökeit alkalmazza amerikai adófizetők pénzén. –tj


Ukrán-Magyar Alapszerződés
Az első 1991-ben a Szovjetunió szétesése után Kárpátalja visszacsatolása volt. Csak határozottan fel kellett volna vetni annak idő és jogszerűségét. Ukrajnának nincs semmilyen jogszerű alapja Kárpátalja birtoklására. Az *ukrán – magyar alapszerződés* megkötésére Antall József és Jeszenszky Géza nem kapott felhatalmazást a magyar nemzettől.

A második alkalom Jugoszlávia polgárháborús szétesése volt. Ekkor a Délvidék visszacsatolásának idő és jogszerűsége érkezett el, ami bátran felvethető lett volna a legmagasabb európai politikai szinteken, de ez sem történt meg. Hogyan lehetséges az, hogy Európában minden határ ide-oda változhat, csak a trianoni magyar határ(ok)nem? Miért egyesülhetett Németország keleti része a nyugati résszel, és miért válhatott ki Jugoszláviából Horvátország, amely 800 évig a Magyar Királysághoz tartozott?

Ezeket a magyar nemzettel szemben elkövetett mulasztásokat akarták helyrehozni azok, akik igennel szavaztak. Velük szegült nyíltan szembe nemzetellenes kampányával a lízing-kormány.
(Sashalmi Füzetek 2005. március )

Egyéb olvasnivaló

http://www.hazankert.com/julius01.html

http://www.hazankert.com/03marc8.html
http://www.hazankert.com/szemetkosar1.html


1993. március 20. “Nem születik konkrét előrelépés a Gyulán megtartott román-magyar külügyminiszteri találkozón. Melescanu és Jeszenszky megállapítja, hogy **nincsenek határproblémák a két ország között**.”
http://www.htmh.hu/?menuid=060403

Reklámok

Egy hozzászólás to “Főszereplőnk: dr. Jeszenszky Géza”

 1. CyberPress-Budapest Says:

  Jelenleg (2009. április 6.) – a http://www.magyarorszag.ma hírportálon
  olvasható “AHOL A TISZTESSÉG VÉGET ÉR…” című politikai vitairat
  Jeszenszky Géza ex.külügyminiszter és Szemenyei-Kiss Tamás
  tényfeltáró újságíró egy-egy írását idézve Jeszenszky múltjára
  vonatkozóan.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: