Menjetek Isten hírével, boldogítsátok a svédeket!

Svédországba “menekülnek” a cigányok
2006-11-16 — Húsz újabb cigány indult Svédországba csütörtök reggel, értesült a TV2. Hétvégéig még ötvenen követik azt a 122 romát, akik az elmúlt hetekben főleg Pécs és Mohács környékéről utaztak el Svédországba. Ellentmondó hírek érkeztek arról, hogy politikai menedékjogot kértek vagy a jobb megélhetés reményében indultak el. A svéd hatóságok eddig 27 menedékkérelmet utasítottak el, jelentette ki Polgár Viktor a TV2 reggeli műsorában.

Szakképzettség nélkül — A Pécs környéki településekről eddig több mint százan utaztak Malmőbe és kértek politikai menedékjogot – közli a Magyar Rádió. A svéd bevándorlási hivatal szóvivője megerősítette: valóban olyan hírek kaptak lábra, amelyek szerint a menedéket kérőket lakás és munkahely várja érkezésükkor, ám ez az Európai Unió tagállamainak polgáraira nem vonatkozik.

A zámolyiak — A legnagyobb visszhangot a zámolyi romák Franciaországba vándorlása váltotta ki. A 2000-es kivonulásban érintett 46 roma közül nyolcnak adta meg a menekültstátust a francia menekültügyi hivatal, amelynek döntését élesen bírálta az Orbán-kormány, mondván, a cigányság megsegítésére az állam minden korábbinál több pénzt, évi 9,2 milliárd forintot fordít. A zámolyiak otthonait 1997-ben életveszélyes állapotuk miatt az önkormányzat – nem hagyva időt a fellebbezésre – elbontatta. Az érintett családok a falu művelődési házába költöztek.

Két év múlva a cigánysoron megöltek egy nem roma fiatalembert. A magyar igazságügyi hatóságok 2002-ben hiába kérték Franciaországot, hogy adják ki a halált okozó verekedésben való részvétellel gyanúsított két asszonyt. Később más települések romái is Strasbourgba mentek, de néhány napos franciaországi tartózkodás után visszatértek onnan. A Jane’s Intelligence Digest című brit biztonságpolitikai folyóirat 2001-es cikke szerint felbujtóként az orosz titkosszolgálat is közreműködött a zámolyi romák kivándorlásában. A KGB-utódszervezet célja, hogy Magyarország kedvezőtlenebb színben tűnjön fel az EU-csatlakozási tárgyalásokon. /Kuruc.info/

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: